Terugblik werkveldconferentie techniek Betekenisvol bouwen

30 juni 2021 bijeenkomst werkveldconferentie bij Dun Agro Hemp Group

Onder leiding van wethouder Elly Pastoor, heeft er een werkveldconferentie techniek, Betekenisvol bouwen i.s.m. HanzeHogeschool plaats gevonden bij Dun Agro Hemp Group.

Deelnemende partijen:

 • Dick Pouwels, Voorzitter College van Bestuur Hanzehogeschool
 • Wietse De Vries, productontwikkelaar Dijkstra-Draisma
 • Renate Groenewold, CEO en mede-aandeelhouder Groenewold Bouw en Droomtrappen
 • Sander De Haan, CEO. Oosterhof-Holman
 • Sander Wubbolts, regiomanager Noord. Bouwend Nederland
 • Albert Dun, CEO- eigenaar Dun Agro Hemp Group

Het doel van de werkveldconferentie: cross-sectoraal samenwerken ter versterking van de regio. Een constructieve samenwerking die ging over het samen werken aan vraagstukken waar bedrijven en organisaties oplossingen en antwoorden voor/op nodig hebben. Een werkveldconferentie techniek die nogmaals de maatschappelijke urgentie benadrukte van het gezamenlijk optrekken om de krachten te bundelen, teneinde de complexe vraagstukken in de hedendaagse en toekomstige bouwwereld succesvol aan te pakken.

Tijdens de conferentie hebben meerdere sprekers deelgenomen, waarin het onderwerp duurzaam bouwen centraal stond. Bouwen met HempCal past volledig binnen het bouwbesluit. Dun Agro Hemp Group heeft inmiddels 48 hennepwoningen gebouwd en heeft momenteel opdrachten in de planning voor nog 57 woningen. Daarin werkt Dun Agro Hemp Group nauw samen met aannemers en architecten.

Motivatie deelname werkveldconferentie techniek

Er zijn verschillende samenwerkingsmogelijkheden om te komen tot een versnelling en professionalisering in de duurzame hennepbouw:

 • Reguliere curriculum aanvullen met toepassingen van duurzame materialen.
 • Praktijkgericht onderzoek naar de plaatsing van (energie-)installaties in hennepwoningen. Installaties zijn nu standaard gedimensioneerd op damp-dichte systemen waarin vervolgens veel geventileerd wordt. Doordat hennepbouw damp-open is, vraagt dit minder energieverbruik.
 • Aannemers zijn vaak onbekend met het werken met nieuwe materialen, die soms een wat andere aanpak vragen.
 • Praktijkgericht onderzoek naar duurzame bouwmaterialen voor de binnen-en buitenafwerking van hennepmuren.
 • Mee ontwikkelen van bouwtekenprogramma’s gericht op het ontwerpen met hennep.

De samenwerking kan diverse vormen hebben. Dun Agro Hemp Group is bereid om periodiek studentengroepen te verwelkomen in onze hennepbouwfabriek. Wij bieden reeds naar wederzijds tevredenheid stage- en afstudeerplekken aan. Een enerverend en vooruitstrevend werkveldconferentie die bouwen met HempCal wil bevorderen.

Geïnteresseerd of geïnspireerd?

De volledige opname vindt u hier.

Contact

Contact Dun Agro

Contact

Pin It on Pinterest

Share This