Hennepteelt

MEER DAN 25 JAAR ERVARING IN DE HENNEPINDUSTRIE

Wij telen jaarlijks in open grond meer dan 1300 hectare industriële vezelhennep. Ons professionele en ervaren team beheert het hele proces, van zaadje tot oogst. We zijn trots op de innovaties die we in de loop der jaren hebben ontwikkeld op het gebied van zaai- en oogstcapaciteit en efficiëntie, met opbrengsten tot 12 ton per hectare droog materiaal.

OOGSTMACHINE HEMP BULL

Omdat in de loop der jaren nieuwe markten zijn ontstaan, hebben we oogsttechnologieën ontwikkeld, zoals de ‘Hemp Bull’. Deze machine dient twee doelen: hij kan gelijktijdig de bladeren oogsten en het stro snijden. Door innovaties in primaire verwerking ter plaatse en efficiënte verwerking door speciaal gebouwde landbouwmachines, hebben we de gewaskosten aanzienlijk verlaagd en de kwaliteit van de grondstof aanzienlijk verbeterd.

HENNEP – EEN DUURZAAM GEWAS

Hennep is een zeer duurzaam gewas om te telen:

  • Wij telen de plant zonder bestrijdingsmiddelen
  • Hennep heeft geen extra bewatering nodig
  • Hennep is een zeer snelgroeiend gewas (gemiddeld 6 centimeter per dag!)
  • De plant heeft een zeer hoge CO2 opname per hectare.
  • Bovendien heeft hennep diepe wortels waardoor zij de bodemstructuur verbetert. Daarmee is hennep zeer goed geschikt als rotatiegewas, waar het volgende gewas van profiteert.
  • Hennep wordt door de overheid dan ook als ‘vergroeningsgewas’ aangemerkt.

Industriële hennep, ook wel ‘vezelhennep’ genoemd

Voor de teelt van onze industriële vezelhennep gebruiken we EU-goedgekeurde en geregistreerde rassen. Deze rassen hebben nadrukkelijk geen psychoactief effect, maar leveren duurzame en gezonde producten. Deze hennep is volledig legaal om te telen. De overheid controleert onze hennepvelden ieder jaar.

Pin It on Pinterest