Over ons

DE DUURZAME HENNEPPLANT

Industriële hennep is een zeer diverse plant. Het kan voldoen aan alle fundamentele menselijke behoeften: kleding, huisvesting, voedsel en medicijnen. Hennep is een bijzonder milieuvriendelijk en duurzaam gewas. Door de geschiedenis en het stigma van cannabis in het geheel, heeft industriële hennep de moderne industriële revolutie gemist en heeft pas onlangs een comeback gemaakt als een oplossing voor lokale, milieuvriendelijk en duurzame productie.

ALBERT DUN – OPRICHTER DUN AGRO

Albert Dun is geboren en getogen in Oude Pekela op de boerderij van zijn ouders. Toentertijd teelde de familie traditionele gewassen zoals bieten, aardappelen en mais op de boerderij. Al van jongs af aan hield Albert zich bezig met innovaties – het verbeteren van technieken en processen. In 1994 kwam hij in aanraking met de hennepplant en hij zag direct potentie in dit sterke gewas. Sinds 1999 richt hij zich met Dun Agro volledig op de hennepteelt en de verwerking van de primaire vezels.

ONTWIKKELING DIVERSE HENNEP EINDPRODUCTEN

Al snel realiseerde Albert zich dat Dun Agro moest blijven uitbreiden naar eindproducten. Dit was de enige manier om iedereen de echte potentie van de plant te laten zien.

Inmiddels is het bedrijf enorm gegroeid. Na diverse productiefaciliteiten te hebben gebouwd voor onder andere de hennepbouw en voor CBD producten, werd het tijd om de Dun Agro Hemp Group te starten om de wereld te laten zien wat we op één plek hebben bereikt. Welkom!

DUN AGRO HEMP GROUP

De Dun Agro Hemp Group (DHG) is een samenwerking van professionele bedrijven in de hennepindustrie die hun expertise combineren. Met meer dan 25 jaar ervaring in de hennepindustrie omvat Dun Agro Hemp Group alle aspecten. Van landbouw tot primaire verwerking tot productie van eindproducten in zowel de voedingssector als de vezelsector. We hebben onze eigen technologieën ontwikkeld en zijn er trots op om voorop te lopen in de innovatie van de hennepindustrie.

HET TEAM

Albert Dun
Oprichter algemeen directeur

Kees Dun
Operationeel directeur

Marga Dun
Office managment

Wim Vos
Teelt en Oogst begeleider

Stephen Wigley
Hoofd Bouw

Pin It on Pinterest