Kalkhennepbouw

Kalkhennep is een milieuvriendelijk bouwmateriaal dat slechts een fractie van de energie gebruikt die traditionele bouwmaterialen nodig hebben. Tevens absorbeert kalkhennep CO2 tijdens het uithardingsproces. Het heeft uitstekende isolatie-eigenschappen en voldoet aan de vraag van de moderne consument naar gezond en energiezuinig wonen.

Traditioneel wordt kalkhennep geproduceerd met behulp van handmatige constructiemethoden, door het materiaal ter plaatse te mengen en in een frame te gieten. Dit proces is vrij tijdrovend en heeft het extra nadeel dat het afhankelijk is van het weer, omdat de grondstof reageert op omgevingsomstandigheden zoals vocht en temperatuur en maanden nodig heeft om te drogen voordat deze kan worden afgewerkt. Toen we overwogen om zelf kalkhennep te produceren, wisten we dat een nieuwe aanpak nodig was die de problemen, van langdurig handmatig werk op locatie en afhankelijkheid van het weer voor kwaliteit en efficiëntie, zou elimineren.

Daarom bouwden we onze eigen kalkhennep-paneelproductielijn, de eerste in zijn soort. Deze panelen hebben een afmeting tot 6m x 3m en een dikte tussen 10cm – 50cm. De panelen worden allemaal in de fabriek geperst, wat een constante kwaliteit en gedetailleerde productie garandeert voor de verschillende specificaties van elk deel van een huis. Zodra dit klaar is, worden de panelen geleverd en het huis gemonteerd. De installatie voor een gemiddeld huis kan zo snel zijn als één week.

Een ander voordeel van het gebruik van panelen is dat ze in een container kunnen worden geplaatst en overal ter wereld kunnen worden verzonden. We hebben de panelen al met succes naar Australië verzonden voor een installatie daar.

Pin It on Pinterest