Kalkhennepbouw

DE BESTE ECOLOGISCHE BASIS VOOR EEN COMFORTABELE WONING

Kalkhennep is een milieuvriendelijk bouwmateriaal, dat slechts een fractie van de energie gebruikt die traditionele bouwmaterialen nodig hebben. Tevens absorbeert kalkhennep CO2 tijdens het uithardingsproces. Het heeft uitstekende isolatie-eigenschappen en voldoet aan de vraag naar gezond en energiezuinig wonen. Kalkhennep is daarmee een uitstekende basis voor een duurzame woning.

Wij hebben een productielijn voor prefab kalkhennep-panelen ontwikkeld. Hiermee kunnen gevel-, dak-, en vloerpanelen van tot wel 6 bij 3 meter gemaakt worden. De panelen worden in de fabriek geperst, wat een constante kwaliteit en gedetailleerde productie garandeert. Na een drogingsperiode van 3 maanden leveren wij de panelen op locatie en kan het huis gemonteerd worden.

EEN SLIM PREFAB BOUWSYSTEEM

Dankzij de prefab panelen kan een huis binnen één week wind- en waterdicht opgebouwd worden op locatie. Het innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat er geen koudebruggen ontstaan. Ook handig: de panelen kunnen vooraf worden voorzien van bedrading en uitsparingen voor kozijnen. Dat bespaart u veel tijd.
Kalkhennep-panelen zijn overigens ook prima te implementeren in traditionele bouwmethode. Denk bijvoorbeeld aan isolatie van het dak, binnenwanden en verdiepingsvloeren met kalkhennep.

VRIJHEID IN ONTWERP

Dankzij ons eigen productiesysteem kunnen we onze panelen afstemmen op elk gewenst woningontwerp. Kalkhennep-panelen kunnen worden toegepast in laagbouw en hoogbouw; van kleine schuur tot groot bedrijfspand.

Bekijk onze brochure voor meer informatie.

 

BESTAANDE CONSTRUCTIES

De bestaande bouw kan ook profiteren van de voordelen van hennep, door te isoleren met hennepvezel isolatiematten.

Meer informatie over hennepisolatie.

 

DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN
 

GEZOND

  • Een hennepwoning is 100% damp-open, met natuurlijke regulatie van luchtvochtigheid en luchtkwaliteit. Van nature gezond binnenklimaat dat zichzelf reguleert, zonder condensatie. Natuurlijk afweermechanisme tegen ongedierte en schimmels. Folies en gebalanceerde ventilatiesystemen zijn niet meer noodzakelijk.

 ISOLEREND

  • Hoge thermische isolatiewaarden: wandpanelen (RC-waarde 5,7), dakpanelen (RC-waarde 6,7). Hoge geluidsisolatiewaarde (RW-waarde 52 db) bij een dikte van 40 cm.
  • Zeer lage thermische effusiviteit: het huis blijft koel in de zomer en warm in de winter. Een spouwmuur is niet meer nodig.

CO2 OPSLAG

  • In een hennephuis van 120 m2 is 14 ton CO2 opgeslagen. Twee keer zoveel als een houtskeletwoning.

  HOGE BRANDWERENDHEID

   • Een hennepkalkwand van 300 mm heeft een WBDBO van 73 minuten.

  LAGE DICHTHEID

   • Minimaal 60% lichter dan beton. Veel lichtere fundering mogelijk. Dit draagt bij aan minder materiaalgebruik en minder aantasting van de bodem.

  Pin It on Pinterest