Oogst van de hennepstengel

Voor de bouw maken we gebruik van de houtkern van de stengels (hennepstro). Hennepstro blijft na het maaien nog een aantal weken op het land liggen om te roten (blootstellen van hennep aan water en zon). Tussendoor worden de stengels gekeerd om alles zo goed mogelijk te kunnen laten roten.
Wanneer de stengels geroot en droog genoeg zijn wordt het van het land gehaald d.m.v. hakselaars die de stengels versnijden op 8 tot 10 cm. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 7 “zogenaamde” hakselploegen. 1 hakselploeg bestaat uit 1 hakselaar, 2 kiepers en 1 shovel. De kiepers zorgen voor het opvangen en transporteren van het hennepstro naar de opslagplaatsen.
De shovel zorgt voor het inkuilen van het hennepstro. Op 1 dag kunnen wij tot wel 150 hectare hennepstro oogsten, afhankelijk van het weer en de lengte van de dag. Hennepstro oogsten is sterk afhankelijk van de luchtvochtigheid waardoor het zeer kritisch is wanneer er exact op een dag geoogst kan worden. Het hennepstro wordt vervolgens het gehele jaar door aangevoerd naar de fabriek.

Contact

Contact Dun Agro

Contact

Pin It on Pinterest

Share This