Hoe komen onze duurzame woningen en gebouwen van kalkhennep prefab panelen tot stand?

Hoe het begint:

Hoe komen onze duurzame woningen en gebouwen van kalkhennep prefab panelen nu tot stand? Het begint met de opdracht die we krijgen van de eindafnemer, dat kan een consument zijn, een architect, een gemeente of ander bedrijf of instantie. Met deze eindafnemer gaan we om tafel om alle wensen te bespreken, of we krijgen een tekening aangeleverd die we dan aanpassen naar onze prefab panelen. In de tekenkamer komt het ontwerp tot stand en worden de afmetingen van de panelen bepaald. Hierbij wordt bepaald hoe de constructie eruit komt te zien zodat het Dun Agro bouwsysteem past binnen het gewenst ontwerp. De panelen kunnen direct worden voorzien van elektra, afvoerleidingen, waterleidingen, etc. Dan begint het fabriceren van onze kalkhennep panelen. De prefab panelen zorgen ervoor dat we snel en dus duurzaam kunnen bouwen.

We beginnen met het vertellen wat is kalkhennep nou precies:

Kalkhennep is een milieuvriendelijk bouwmateriaal dat slechts een fractie van de energie gebruikt die traditionele bouwmaterialen nodig hebben. Tevens absorbeert kalkhennep CO2 tijdens het uithardingsproces. Het heeft uitstekende isolatie-eigenschappen en voldoet aan de vraag van de moderne consument naar gezond en energiezuinig wonen.

Traditioneel wordt kalkhennep geproduceerd met behulp van handmatige constructiemethoden, door het materiaal ter plaatse te mengen en in een frame te gieten. Dit proces is vrij tijdrovend en heeft het extra nadeel dat het afhankelijk is van het weer, omdat de grondstof reageert op omgevingsomstandigheden zoals vocht en temperatuur en maanden nodig heeft om te drogen voordat deze kan worden afgewerkt. Toen we overwogen om zelf kalkhennep te produceren, wisten we dat een nieuwe aanpak nodig was die de problemen, van langdurig handmatig werk op locatie en afhankelijkheid van het weer voor kwaliteit en effici├źntie, zou elimineren.

Contact

Contact Dun Agro

Contact

Pin It on Pinterest

Share This