Het zaaien

In april is het zover, de afspraken met de telers zijn gemaakt, de landbouwgrond is zaaiklaar gemaakt, het zaaiplan is uitgeschreven, het is tijd om te zaaien!

Elk voorjaar wordt er hennepzaad van een aantal verschillende, door de EU goedgekeurde, industriële vezelhenneprassen besteld. Vervolgens wordt een zaaiplan opgesteld, waarin beschreven wordt welk ras en batch op welk perceel komt. Onze eindproducten zijn dan ook traceerbaar tot aan het zaadje!

In de tweede helft van april gaat het eerste hennepzaad de grond in, de kans op nachtvorst is dan klein en de grond is, door het warmere weer, niet meer te nat om te zaaien.

Dit jaar wordt er gezaaid met een nieuwe combinatie. Een zaaicombinatie met een 6 meters spitmachine van Imants en een 6 meters zaaimachine van Horsch! De grondbewerking en het zaaien gebeurt in één werkgang, natuurlijk getrokken en aangedreven door 1 van onze Claas Xerion’s 4000. Werkelijk een plaatje!

Contact

Contact Dun Agro

Contact

Pin It on Pinterest

Share This