Ecologisch ontwerpen met DunAgroHempGroup voor Kuipers en Koers Bouw

Initiatiefnemer Kuipers & Koers Bouw (bekijk hun duurzame bouwmaterialen) heeft Drenthe College Emmen, afdeling Bouwkunde niveau 4 en het Hondsrug College, afdeling Technasium gevraagd een ontwerp te maken voor een nieuwe showroom voor de locatie in Emmen. De huidige showroom voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en ze willen met het ecologisch bouwsysteem van DunAgroHempGroup werken. DunAgroHempGroup is producent van milieuvriendelijk bouwmateriaal en gebruiken daarvoor de vezel van de hennepplant.

Kalkhennep is een milieuvriendelijk bouwmateriaal dat slechts een fractie van de energie gebruikt die traditionele bouwmaterialen nodig hebben. Tevens absorbeert kalkhennep CO2 tijdens het uithardingsproces.

Met de bouw van de nieuwe showroom wil Kuipers & Koers Bouw tijdens een adviesgesprek met hun klant(en) laten voelen hoe het is, om in een kalkhennep omgeving te verblijven. Ze hopen uiteraard dan ook om de klant hiervoor te enthousiasmeren.

In de te vervangen showroom bij Kuipers & Koers Bouw kregen de studenten op 12 februari 2020 de opdracht van directeur Loves voor het maken van voorontwerp met de door hen gestelde PVE (plan van eisen). Na het excursiebezoek op 6 maart 2020 bij DunAgroHempGroup te Oude Pekela zijn er door alle studenten voorontwerpen gemaakt en de beste definitieve ontwerpen zijn daarna per groep gepresenteerd aan de heer Loves.

Kuipers en Koers en de heer Loves waren zeer onder indruk van de ingebrachte ontwerpen.  De ontwerpen zijn intern besproken en hieruit is 1 winnend ontwerp gekozen. Het winnend ontwerp komt van Rob Manning en Bert-Jan Oldenburger van Drenthe College Emmen.

Vanwege de komst van corona liep het project vertraging op maar gelukkig wordt het winnend ontwerp momenteel uitgewerkt om tot de omgevingsvergunning (bouw) aanvraag te komen. Zodra de bouwvergunning is verleend zullen de studenten van Drenthe College, afdeling Bouwkunde en het Hondsrug College, afdeling Technasium verder worden betrokken bij de bouw en uitvoering van dit bijzondere project.

Bekijk het volledig verhaal op de website van Drenthe college hier.

Contact

Contact Dun Agro

Contact

Pin It on Pinterest

Share This