Aanvoer hennepstro

De aanvoer hennepstro.

Na de oogst blijft het hennepstro een aantal weken op het land liggen om te roten (het blootstellen aan water en zon). Als het hennepstro genoeg geroot en gedroogd is, wordt het gehakseld en ingekuild, zo blijft het stro droog totdat het verwerkt wordt in de fabriek.

Het hele jaar door voorziet onze “hennepaanvoer ploeg” de fabriek van hennepstro. Het ingekuilde hennepstro wordt met een kraan in gereedstaande vrachtwagens geladen en naar onze fabriek aan de Raadhuisweg gereden. Daar worden de vrachtwagens gewogen en wordt het hennepstro, onder de overkapping, gelost. Het hennepstro wordt vervolgens verwerkt in de fabriek.

Er moet ieder jaar ongeveer 1200 ha hennepstro aangevoerd worden. Welke ingekuilde bulten worden aangevoerd is afhankelijk van kwaliteit, afstand, planning en toegankelijkheid. Onze “hennepaanvoer ploeg” staat dan ook dag en nacht klaar om dit in goede banen te begeleiden.

Contact

Contact Dun Agro

Contact

Pin It on Pinterest

Share This