De hennepplant is ongekend veelzijdig. In vergelijking met andere gewassen zijn de voordelen van hennep eindeloos: de plant groeit ongelooflijk snel, kan geteeld worden zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen en verrijkt de bodem. Industriële hennep kan ook gebruikt worden voor het maken van de meest uiteenlopende producten, zoals bouwmaterialen, hennepstrooisel, pellets, CBD-pellets, CBD-pasta en CBD-olie, kalkhennep, en meer.

Dun Agro Hemp Group ontwikkelde een revolutionaire productielijn, waar de hennep werd verwerkt tot onder andere hennepstrooisel voor gebruik in stallen, kooien voor kleine huisdieren en vezels voor de automobielsector. Het bedrijf heeft zich door de jaren heen verder ontwikkeld. Een complete productielijn voor het maken van prefab hennepwanden voor de woningbouw en de productie van CBD- grondstoffen en -producten als voedingssupplementen. Kortom: een industrie waarbij de gehele hennepplant wordt benut.

Hennepvezel:

Precies 100 dagen na het zaaien is het zo ver: de hennep is klaar voor de oogst.

We behandelen de hele waardeketen, van veld tot primaire verwerking en productie van eindproducten. Onze, in eigen huis ontworpen, verwerkingsfabriek heeft een capaciteit van maximaal 8 ton/u en vereist slechts een bescheiden hoeveelheid energie. De constructie van de machines is het frame van het gebouw, zodat er geen extra ruimte binnen nodig is voor de machines. We gebruiken alle delen van de steel – de vezel, het strooisel en het stof – om verschillende eindproducten met een zeer hoge zuiverheid te produceren. De hennepvezel, geproduceerd door Dun Agro Hemp Group wordt meestal gebruikt in “niet geweven” toepassingen voor auto-interieuronderdelen, isolatie van gebouwen, tuinbouw of textiel. Wij produceren tot 99% pure hennepvezels, zodat tegemoet kan worden gekomen aan elke industrie die natuurlijke vezels gebruikt.

Het stro wordt verwerkt in de fabriek tot vezels die worden gebruikt als isolatiemateriaal voor bijvoorbeeld de auto-industrie. Het blad wordt verwerkt voor de vee-industrie, maar ook tot bijvoorbeeld CBD olie.

Onze hennep is zeer zuiver en vrij van stof en korte vezels. Dit maakt het ideaal voor toepassingen zoals dierenstrooisel, met name in de paardenindustrie, maar sinds kort ook steeds meer in de kleine dierenwereld. Ons ‘hempbed’ wordt in heel Europa verkocht en we hebben hennep aan alle uithoeken van de wereld geleverd, zoals de Verenigde Staten en Australië.

We gebruiken het strooisel ook om kalkhennep te produceren, een groen bouwmateriaal met een zeer hoge isolatiewaarde voor zowel temperatuur als geluid, terwijl uw huis ook kan ademen en het vocht kan reguleren.

Een mooi voorbeeld zijn de met kalkhennep gevulde geluidsschermen, in samenwerking met Greenwall bv, produceert Dun Agro Hemp Group met kalkhennep gevulde geluidsschermen, zie https://dunagrohempgroup.nl/greenwall/

Volgende week gaan we in op de kalkhennepbouw. Lees alles over duurzaam bouwen in ons volgend artikel.