Full spectrum CBD/ CBDa olie

Wat wordt er bedoeld met full spectrum CBD/ CBDa olie.

Naast CBD komen er in de hennepplant ruim vijfhonderd verschillende bestandsdelen voor. Met full spectrum wordt het volledige pakket aan stoffen bedoeld. Voorbeelden van andere stoffen, naast cannabinoïden, die in de hennepplant aanwezig kunnen zijn, zijn: terpenen, chlorofyl en flavonoïden.

De full spectrum oliën van Dun Agro Plant Products worden vervaardigd met hennepextracten die gemaakt zijn met superkritische CO²-extractie. CO²-extractie is een methode om stoffen uit organische stoffen te kunnen extraheren (scheiden), zonder dat hier schadelijke stoffen en verhitting aan te pas komen. Om alle stoffen uit de hennepplant zoveel mogelijk te behouden, mag er nagenoeg geen verhitting plaatsvinden. Door verhitting kunnen stoffen zoals terpenen verloren gaan, en dat is jammer, want deze natuurlijke geur- en smaakstoffen hebben hun eigen heilzame werking.
Door verhitting van de olie, wordt CBDa omgezet naar CBD, het nadeel hiervan is dus dat veel andere stoffen vernietigd worden. Nog een nadeel van verhitting is dat de niet-psychotische stof THCa wordt omgezet naar de wel-psychotische stof THC. Aangezien in Nederland de THC onder de 0,05% moet zitten, is dit dus nadelig.
De Israëlische wetenschappers Shimon Ben-Shabat en Raphael Mechoulam hebben het zogenaamde “entourage effect” geïntroduceerd. Elke hennepplant heeft zijn eigen “profiel”, met verschillende percentages en verhoudingen cannabinoïden, terpenen en andere stoffen. Behalve dat deze stoffen hun eigen heilzame werking hebben, is er sprake van synergie: de stoffen kunnen elkaars werking beïnvloeden of zelfs versterken. Dit is vooral de reden dat de voorkeur naar een full spectrum olie gaat, in plaats van alleen maar CBD.

Contact

Contact Dun Agro

Contact

Pin It on Pinterest

Share This